Wie zijn wij?

Stichting ‘Mac Music Group’ is een initiatief van Maggie Stijns. Na vele jaren als muziekdocente op verschillende muziekscholen wilde ze voor zichzelf beginnen. Maggie is in 1996 als zzp’er begonnen en gaf hier klarinet, saxofoon en Algemene muzikale vorming (A.M.V.) lessen. Als zzp’er gaf ze (voornamelijk thuis) muziekles aan kinderen en volwassenen, en organiseerde ze aan het eind van ieder lesjaar een musical met haar leerlingen.

 

In de stichting geven naast Maggie ook andere muziekdocenten les. Het hoofddoel van het cultureel centrum Mac Music is de samensmelting van de verschillende kunststromingen. Verschillende docenten bieden binnen de stichting Mac Music opleiding voor muziek (individueel en in groepsverband). Op dit moment kunnen leerlingen geplaatst worden voor de lessen: klarinet, saxofoon, piano, keyboard, drums en A.M.V.. Het is de bedoeling om in de toekomst ook lessen aan te bieden in andere kunststromingen zoals dans, theater en schilderen.


DSC_0140 a

 

Met de stichting brengt Maggie haar passie voor muziek over op de inwoners van Valkenswaard en omstreken. Haar achtergrond als musicus en opleiding als docent klarinet, saxofoon, Algemene Muzikale Vorming en het dirigentschap aan het conservatorium te Groningen, leidde haar uiteindelijk tot het opzetten van een stichting waarin ze muziek kon overbrengen op anderen. De naam Mac Music komt voort uit de bijnaam die zij vroeger kreeg (‘Mac’, afgeleid van Maggie).

 

Na jarenlang muzieklessen te hebben gegeven op verschillende muziekscholen en als dirigent voor orkesten te hebben gestaan, heeft ze nu haar eigen muziekstichting, waar muzieklessen worden gegeven in verschillende disciplines en muzikale evenementen worden georganiseerd (van Symposia over de muziekgeschiedenis tot optredens van amateur bandjes en musicals opgevoerd door haar eigen leerlingen).